Basiskennis rondom MVC

Verschillende technieken zorgen er bij web developent voor dat het proces zo goed mogelijk verloopt. Zo wordt er vandaag de dag veel gebruikgemaakt van MVC. Een uiteenzetting van de structuur achter MVC vindt u hier.

Men kiest steeds vaker voor het krachtige MVC-principe. MVC is bij PHP gemakkelijk via een framework te implementeren. Bij een advertentie freelance PHP programmeur gezocht vraagt men vaak iemand met MVC-ervaring.

Over het algemeen zal het model een laag zijn die kan communiceren met de database. Ook kunnen complexe formules in het model worden beschreven.

In de view kan men zorgen voor een juiste weergave van de webapplicatie. Doorgaans zal de view bestaan uit HTML code. U kunt hier bijvoorbeeld teksten die te lang voor het scherm zijn inkorten. De scheiding maakt het met name voor webdesigners makkelijker om een view aan te passen.

De controller kan beschouwd worden als een algemene koppeling. Zo kunnen model en view samenwerken. De controller roept middels objectoriëntatie het model en de view aan.